'#chitikatest=keyword'

vineri, 9 aprilie 2010

SOFT START 1

Este de recomandat ca orice amplificator audio sa aiba in componenta sa un soft start pentru o pornire silentioasa si lipsita de acele pocnituri ce se aud in difuzoare la pornirea amplificatorului, acest lucru fiind benefic pentru difuzoare. In cazul in care investitia intr-un amplificator este minima nu este necesara integrarea in carcasa amplifului a acestui montaj.
Calitatea cablajului este net inferioara deoarece a fost realizat in graba insa schema nu este atat de complicata incat sa va puna probleme.

Cablajul poate fi realizat prin orice metoda, ba chiar recomand sa o faceti in functie de ce releu aveti, deoarece e posibil ca ce cumparati sau aveti deja sa nu se potriveasca ca pini.

Cablajul este realizat in Eagle Profesional si reprezinta un montaj necesar pentru amplificatoarele de calitate, dar nu numai.

Recomand cu caldura schema postata de mine si sper sa va fie de folos.
Tinand cont de faptul ca sa sunt putine componente va recomand sa folositi piese de calitate in special releul care trebuie ales in functie de schema si puterea amplificatorului la care il folositi.

Pentru o varianta mai performanta va recomand un alt SOFT START

Bafta la construit!!!

Schema:



PCB-ul(Puteti sa redesenati cablajul daca nu va convine acesta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu